Næste Aktivitet..

Sommerudflugten.

Lørdag den 24. august. ”Destination: SILKEBORG” Med afgang Brovst kl. 7,00 v/ gamle Rema. Turen koster pr. voksen 220,-kr. Børn gratis. Sidste tilmelding v/ Ole 23284384, søndag den 11. august.

Dagens program.

Vi starter hos Kaj Andersen Bjerringbro som har småfugle, australske parakitter og tropeduer derefter er det hos Keld Barasinski Ans, der har lorier og Torben Dahlmann Ans som har småfugle, der efter går turen til Hviids havedesign som er en 7000 kvm. stor have som er 40 år gammel der skal vi spise vores mad det koster 30 kr. i entre men så er der gratis kaffe herefter skal vi til Fårevang hos Preben Overgård som har amazoner og kakaduer, og sidste stop bliver i Grauballe hos Allan Christensen, der har store parakitter og papegøjer, i kæmpe volierer på en gård.

Så bliv nu meldt til denne tur, så bussen kan blive fyldt op. Husk Frokostpakken og godt humør, vi ses.. bestyrelsen

Aktiviteter 2019.

Januar   Tirsdag  29. Kl. 19,30    Generalforsamling       Klublokalet

Februar  Tirsdag  26. Kl. 19,30    Hyggemøde m/ quiz    Klublokalet

Marts     Torsdag 28. Kl. 18,30    Tur til Jespershus        Legindvej 30

Nykøbing Mors

April       Torsdag 25. Kl. 19          Volierebesøg                Løgstørvej 157

Klaus H. Thøgersen    Års

Maj         Torsdag 23. Kl. 19          Volierebesøg                Thorsholmsvej 3

Lynge Andersen          Hjallerup

Juni         Lørdag  29. Kl. 8,00       Tur til vejlerne               Østerild

Med Naturvejleder

Juli                                                    Ferie

August    Lørdag  24. Kl.?              Sommerudflugt            Afgang Brovst

Silkeborg Fuglef.           Gl. Rema P.

Sept.       Søndag 1.    Kl. 10,00    Åben Volieredag           V/ Ole Simonsen

Tirsdag  24. Kl. 19,30    Tilmeldingsmøde          Klublokalet

Oktober  Torsdag 24.

Fredag 25.

Lørdag 26.

Søndag 27                     Hobby & Fugle Udstilling  Halvrimmen Hallen

November                                       Ingen Møder

December Fredag 6.  Kl. 19,30    Julemødet                       Klublokalet

Januar 20 Tirsdag 28. Kl. 19,30  Generalforsamling         Klublokalet

Ombygning af bolig

Artikel fra vort Medlemsblad

MÅGEFINKER.

Af: Sabine Christensen

En af de nok mest kendte finker efter zebrafinken, er mågefinken. Denne lille fugl har været en del af næsten enhver fugleholders voliere, og dens livlige temperament og sjove fløjt har fyldt manges hjerte med glæde. Selv har jeg 6 mågefinker, og jeg har ikke en gang fortrudt, at jeg tog imod dem dengang i april sidste år. En dårlig start. I april 2002 besøgte jeg Leif Wittorff, for at hente et par mågefinker, han havde siddende. De kom med hjem og blev sat ud i den store voliere. Her fandt de sig hurtigt til rette, og de begyndte at bygge en rede i nogle af grangrenene. Denne bruger de til at sove i om natten. Få dage efter da jeg kom ud for at fodre, var flere af mine fugle forsvundet. Jeg fandt rester af en bourkshan, to mågefinker og to kanariehunner, hvilket fik alarmklokken til at ringe. Der havde i løbet af natten været ubudne gæster på besøg i volieren og det var ikke musene. Dem har jeg godt nok mange af, men de rør aldrig fuglene eller rederne. I det ene hjørne af volieren oppe under taget fandt jeg et rimeligt stort hul, der var blevet gnavet i for nyligt. Jeg lappede det, og siden har dyret ikke været på besøg. Nå, dette var jo ingen særligt god start. Derfor kontaktede jeg Leif igen for at høre, om han havde flere mågefinker siddende. Det havde han, og nogle uger senere hentede jeg et nyt par hos ham. Endelig. Det nye par blev som det forrige lukket ud i den store voliere, hvor de hurtigt overtog det forrige pars rede. Denne blev finpudset med nogle nye strå, og redens form mindede om en vævers rede, der bare var lagt ned og uden det lange indgangsrør. Den mørkebrune mågefinke begyndte i løbet af sommeren at synge, hvilket betød, at det var en han. Den anden isabelfarvede måtte derfor være en hun. Hen i juni begyndte hannen over for de andre fugle, at forsvare sit lille territorium omkring reden. Han jagede kanarier såvel som bourks væk, men bourkshannen fik ham dog hurtigt sat på plads. Mågefinkehannen hakkede og sloges aldrig med de andre fugle, men jagede dem kun væk ved at puste sig op og flyve hen imod dem. Udover denne territoriumdominans kan mågefinker uden problemer gå sammen med andre småfugle, såvel som lidt større parakitter i neophemaslægten.

Resten kan læses i vores blad.